Bemutatkozik a DayMed csapata: Mariann

Mariann immár 9 éve dolgozik a DayMed Kft.-nél, és karrierje során több pozícióban is kipróbálta magát. Pályafutása alatt volt call center vezető és farmakovigilancia felelős is, jelenleg program menedzserként tevékenykedik. A DayMed Kft.-nél ismerkedett meg a betegtámogató programokkal, illetve azzal a ténnyel, hogy mennyi veszélyt rejt, ha egy beteg nem megbízható forrásból jut hozzá információhoz a betegségével kapcsolatban. Kollegáival közösen elsődleges célja, hogy a programokban részt vevő betegek hasznos információkhoz jussanak, növekedjen az adherenciájuk, és bizalommal forduljanak kezelőorvosukhoz kérdéseikkel.

Ezúttal egy rövid interjút készítettünk Mariannal a visszatéréséről:

Kérdés: Milyen az anyaság számodra? Mit tanultál magadról az otthon töltött időszak alatt, ami a munkádban is változást hozhat?
Mariann: Anyának lenni csodálatos és kihívásokkal teli egyszerre. Az első körülbelül 6 hónap valóságos hullámvasút volt. Megbirkózni azzal, hogy most már semmi sem olyan, mint volt, nagyon nem egyszerű. Szerencsére voltak olyan emberek körülöttem, akik észrevették, hogy valami nem kerek és segítettek helyre tenni a dolgokat bennem. Fontos lenne, ha ezekről a dolgokról nyíltabban lehetne beszélni és a társadalom elfogadóbb lenne. Szeretnénk jól nevelni a gyermekünket és megadni neki a lehető legtöbbet, amit tudunk. Itt nem feltétlen materiális dolgokra gondolok, hanem szeretnénk egy kiegyensúlyozott, vidám, újdonságokra nyitott, elfogadó, mosolygós gyermeket nevelni. Ez a munkámra is vonatkozik, szeretném kiegyensúlyozottabban és egy fokkal lazábban kezelni az esetlegesen felmerülő problémákat.

 

Kérdés: Hiányzott a munkád a szülési szabadság alatt? Ha igen, melyik része?
Mariann: Hiányzott egy idő után (😊), leginkább egy program managementje, ezzel kapcsolatos teendők hiányoztak. És persze a csapat. Mindig is kooperatív, jó csapat voltunk és ilyen környezetben szívesen dolgozik az ember.

 

Kérdés: Hogyan érzed magad most, hogy újra dolgozol?
Mariann: Jól érzem magam, remélem jól sikerül majd lavírozni az anyaság és a munka között. Még nagyon az elején vagyok, egyelőre kialakulóban van ez az egész. Nehéz az elszakadás a babámnak és nekem is (talán nekem nehezebb, ő borzasztóan megértő, ha szépen megbeszéljük, hogy mi hogyan fog történni).

 

Kérdés: Milyen terveid és céljaid vannak most, hogy visszatértél a munkába?
Mariann: Szeretnék visszarázódni a körforgásba és hasznos tagja lenni a csapatnak.