Betegek világnapja 2023

Február 11. a betegek világnapja. Betegtámogató szervezetként egész könyvet írhatnánk a betegek világnapja alkalmából. Beszélhetnénk a gyógyszerszedésről, az életmódváltástól, az egészségügyről, az orvosokkal való együttműködés fontosságáról, sőt a tudás hatalmáról is. Azonban, ha egyetlen tanácsot adhatunk a mai napon, amit, ha betartunk ég és föld lehet a különbség a fizikai és mentális jóllétünkben: Törődjünk egymással. Nem kell, hogy bárki egyedül küzdjön meg a nehézségeivel. Fogjuk meg egymás kezét. Akár te magad küzdesz betegséggel, akár egy hozzátartozód. Akár, ha senkit nem ismersz a közvetlen környezetedben. Nem fogjuk fel egy apró érintés vagy egy kedves szó gyógyító erejét amíg meg nem tapasztaljuk milyen sokat jelenthet.  

READ MORE

Bemutatkozik a DayMed Csapata: Niki

Ismerjék meg csapatunk egyik legrégebbi tagját, Pretz Niki kolléganőnket, aki 5 éve erősíti a DayMedet:

 

“Személyiségemből fakadóan, minden eddigi munkám a kommunikáción és a szervezésen alapult. Az egyetem alatt és után, több mint 10 évig rendezvényszervezőként dolgoztam, amelynek során – a néhány száz fős családi rendezvénytől elkezdve, a több ezer fős Rubik-kocka Világbajnokság szervezéséig – számtalan izgalmas program megvalósításában közreműködtem. Egy idő után már nem csak a szervezésben, de az eseményeket megelőző sajtókommunikációban is részt vettem. Interjúk szervezése, sajtóközlemények megjelentetése tartoztak többek között a napi teendőim közé.

READ MORE

Nyitott pozícióink

 

 

Ő ITT APOLLO. TEHERMENTESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN KERESSÜK ÚJ KOLLÉGÁNKAT.

AMENNYIBEN SZÍVESEN DOLGOZNÁL CSALÁDIAS, FIATALOS KÖRNYEZETBEN, VALAMINT ÖRÖMMEL LENNÉL CSAPATUNK ÚJ TAGJA, AKI TÁMOGATJA MINDENNAPI MŰKÖDÉSÜNKET, AKKOR A LENTI E-MAIL CÍMEN VÁRJUK JELENTKEZÉSED!

READ MORE

FORDULJON AZ INTERNETHEZ BIZALOMMAL!

„KÉRJÜK KEDVES BETEGEINKET, HOGY AKIK MÁR DIAGNOSZTIZÁLTÁK MAGUKAT A GOOGLE-N ÉS MÁSODIK ORVOSI VÉLEMÉNYRE VÁRNAK, AZOK FORDULJANAK BIZALOMMAL A YAHOO-HOZ. KÖSZÖNJÜK”(Forrás: egy budapesti rendelőintézet rendelőajtaja, ami időközben lekerült)

Ahogy a kiírás is jelzi a látszólag korlátlan webes tájékozódási lehetőség nem feltétlenül egyszerűsíti az orvosok és a betegek helyzetét, hiszen a hozzáférhető egészségügyi információk sokszor hiányosak, megbízhatatlanok, nem szakértők által íródtak, néhol öncélúak, sőt még manipulációs célt is szolgálhatnak.
Éppen ezért hiánypótló az EgészségKommandó (https://e-kommando.hu/) munkája, akik az interneten fellelhető egészségügyi oldalakat egy az átláthatóságot és szakmaiságot vizsgáló, objektív szempontrendszerben értékelik, és azokat ajánlják laikus és szakmai információszerzésre egyaránt, ezzel segítve elő, hogy előtérbe kerüljenek az értékes, hiteles egészségügyi weboldalak.
Az EgészségKommandó-val együttműködve kidolgozásra került két dokumentum. Az egyikkel az orvosoknak teszünk egy lehetséges javaslatot, hogy hogyan kezeljék a betegek interneten való tájékozódását. A másik pedig egy betegeknek szóló anyag, ami tartalmazza az EgészségKommandó által hitelesített weboldalakat, valamint ismerteti a hitelesség vizsgálatát támogató szempontokat.
Vágyam, hogy a kezdeményezés hatására a fenti kiírással vagy az ahhoz hasonlókkal egyre kevesebbel találkozzunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVEMBER 17. KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA

Köszönet minden szülőnek, törvényes képviselőknek, egészségügyi dolgozónak, családtagnak és barátnak, aki türelemmel, odaadással segíti a koraszülött babák kezdeti nehézségeit, hogy aztán felnőttként is valóra tudják váltani álmaikat.

November 14-e a diabétesz világnapja

Kulcsfontosságúnak tartjuk azokat az emlékeztetőket, amelyek egy egészséges életmód kialakítását támogatják vagy épp egy betegség kezelését.

November 14-e a diabétesz világnapja, melyhez azt az emlékeztetőt tesszük, hogy személyesen kitelepülünk az ALLEE átriumába és 14h-19h között fájdalomentesen (korai felismerést célzó kérdőívvel) szűrjük az 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, valamint általános jelleggű megelőzési- és betegség kezelési tájékoztatokat osztogatunk.

Hétfőn találkozunk https://allee.hu/esemenyek/daymed-diabetesz-vilagnap !

 

   

Mentális Egészség Világnapja

A Mentális Egészség Világnapja alkalmából – az Allee Bevásárlóközpont és a Mindennapi Pszichológia Magazinnal együttműködve – stresszkérdőív és ingyenes Mindennapi Pszichológia magazinokkal hívtuk fel a figyelmet a mentálhigiénia fontosságára. A krónikus betegségek kialakulását jelentősen befolyásolja a (krónikus) stressz, ezért a stresszkérdőív mellett stresszkezelő tippekkel és Öntapadó törődés kiadványunkkal (beteg-hozzátartozó kommunikációját segítő füzet) is kedveskedtünk.

READ MORE

Betegtámogató program szerepe

A betegtámogató program a nevéből eredendően, a beteg és/vagy gondozójának/hozzátartozójának/ törvényes képviselőjének a támogatása strukturált szolgáltatásokon keresztül. A programok célja a betegekkel való együttműködés elősegítése, gyógyszerszedési szokásaik, életmódjuk, a betegségükkel kapcsolatos nehézségek pozitív irányba történő befolyásolása által. A fókuszban minden esetben a betegek vannak, de ahogy a lenti üzenete is mutatja a jelenlegi egészségügyi rendszer kihívásainak enyhítésére is szolgál.

No alternative text description for this image

Október 10-e a mentális egészség világnapja

Kordában tartani a stressz szintünket nem csak azért fontos, mert aktuális közérzetünkön ront, de kutatások szerint a tartós stressz hajlamossá tehet minket különböző krónikus betegségek kialakulására is.
Október 10-e a mentális egészség világnapja, aminek fontosságára a Mindennapi Pszichológia Magazinnal, és az Allee Bevásárlóközponttal együttműködve szeretnénk felhívni a figyelmet. Éppen ezért a hétfői napon két pszichológus munkatársunk várja az érdeklődőket az Allee Október huszonharmadika utcai bejáratánál, ahol egy rövid stresszfelmérő kérdőív kitöltése mellett ajándékba kapnak egyszerű tippeket a stressz csökkentésére, valamint ingyenesen hazavihetők a Mindennapi Pszichológia korábbi lapszámai is.

No alternative text description for this image

Jó olvasást és stresszmentes napot kívánnak az Allee csapata, DayMed munkatársai és a Mindennapi Pszichológia szerkesztősége!